Dovgan – Balkanin maut lautasellasi!
Grillatut paprikat, munakoisopyree ja täyteläiset kasviskastikkeet – löydä Balkanin parhaat kasvissäilykkeet keittiöösi. Löydät nämä hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista kuten S-ryhmän kaupoista, K-Supermarketista, K-Citymarketista, Kärkkäiseltä sekä Puuilosta. Jätä toive kauppiaalle mikäli lähikaupastasi ei tuotetta löytyisi.

.png?width=400&height=160&name=Logot%20etusivulla%20(4).png)
.png?width=400&height=160&name=Logot%20etusivulla%20(3).png)
.png?width=400&height=160&name=Logot%20etusivulla%20(5).png)
Monikäyttöisiä
Ilman säilöntäaineita
Sadon parhaista kasviksista
Kokeile herkullisia reseptejä, kuten munakoiso-makrillipizzaa tai tattari-munakoisovuokaa, ja tuo Balkanin autenttiset maut kotiisi helposti!
Munakoiso-makrillipizza
Ainekset (2 pizzaa):
6 dl 00-jauhoja
2 tl kuivahiivaa (tai 1 tl, jos taikina jääkaappiin)
½ tl suolaa
2,5 dl vettä
Päälle:
1 prk Dovgan munakoiso-chilikastike
100 g juustoraastetta
1 prk makrillihiutaleita tomaattikastikkeessa
1 punasipuli
½ rasia kirsikkatomaatteja (tai 2 tavallista tomaattia)
Basilikaa tai rucolaa (halutessasi)
Tee näin:
Voit valmistaa pizzataikinan etukäteen ja säilyttää yön yli jääkaapissa, käyttäen tällöin vain puolet kuivahiivamäärästä. Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva kulhossa, lisää vettä vähitellen ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Jatka vaivaamista muutama minuutti, jaa taikina kahteen osaan ja muotoile palloiksi. Peitä kelmulla ja anna kohota noin tunnin. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja laita pelti lämpenemään. Painele taikinapallot pizzapohjiksi leivinpaperille, vältä kaulimista. Levitä pohjille Dovgan-munakoisokastiketta, juustoraastetta, makrillia, viipaloitua punasipulia ja tomaatteja. Siirrä pizzat kuumalle pellille ja paista uunin yläosassa 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.
Tattari-munakoisovuoka
Ainekset ja ohje (4-6 hengelle)
2 dl Dovgan tattarisuurimoita4 dl vettä keittämiseen
suolaa keitinveteen
Munakoisotäyte:
1 prk Dovgan munakoisoa chilikastikkeessa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 ruukku basilikaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
0,5 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
4-5 tomaattia
kuivattua oreganoa
(tuoretta basilikaa)
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Keitä tattarisuurimot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (n.10min). Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit. Pilko kesäkurpitsa ja paprika. Sekoita kulhossa pilkotut kasvikset ja sipulit sekä munakoisot ja keitetty tattari. Nypi mukaan basilikan lehdet. Lisää balsamiviinietikka, sitruunamehu ja hunaja. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Tasoita pinta. Viipaloi tomaatit ja aseta viipaleet päällimmäiseksi. Ripottele päälle kuivattua oreganoa. Paista uunissa n.40min ja tarjoa.
Tuotteet
Kesäkurpitsachilikastike
Mausteinen ja runsaskasviksinen kastike tuo makua ja väriä ruokiin. Käytä salsan tavoin dipattavaksi, alkupalana tai lisukkeena pääruoille. Täydellinen lisä kastikkeisiin, patoihin ja pastoihin.
Grillattu paprika
Aito grillatun paprikan maku yhdistyy herkulliseen mausteliemeen. Tämä lisuke sopii sellaisenaan alkupalaksi tai viimeistelemään aterian. Tuo makua ja väriä jokaiseen pöytään!