Valmista kondensoidusta maidosta helposti kevään ja kesän herkkuja!
Kondensoitu maito tuo leivonnaisiin ihanan täyteläisyyden ja makeuden, tehden kevään ja kesän herkuista entistäkin maistuvampia. Sen samettinen ja vaniljainen maku sopii täydellisesti äitienpäivän kakkuihin, kesän ensimmäisiin jäätelöihin, raikkaisiin jääkahveihin ja makeisiin jälkiruokiin. Tässä kolme reseptiä, joilla voit yllättää ystävät, perheen tai vaikkapa sukulaiset kesän aikana: Kinuskinen Marjapavlova, Pistaasijäätelö ja Mangopassionhedelmäjäätelö. Katso reseptit alta.

Mitä on kondensoitu maito?
Kondensoitu maito on keittämällä tiivistettyä maitoa, johon usein lisätään sokeria. Kondensoitu maito on iskukuumennettua, minkä vuoksi se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Saat tehtyä kinuskia avaamattomasta kondensoidusta maitopurkista keittämällä sitä kiehuvassa vedessä n. 1–2 tuntia. Helppokäyttöisyys ja pitkä säilyvyys avaamattomana tekevät tästä tuotteesta täydellisen hätävaran jokaiselle kotikokille. Euro-Eastin valikoimista löytyy neljää erilaista maitotiivistettä; makeutettua, karamellisoitua, kaakaolla ja laktoositonta.
Löydät kondensoidut maitomme hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista sekä Euro-East verkkokaupasta. Voit myös halutessasi jättää toiveen lähikauppaasi, tästä toive K-ryhmän kauppoihin ja tästä S-ryhmän toiveeseen.
Kolme vinkkiä mihin käyttää kondensoitua maitoa
-
Jälkiruokiin
Valmistat kondensoidusta maidosta herkullisia jälkiruokia, kuten fudgea, juustokakkua, panna cottaa tai erilaisia karamelleja, kuten fudgea. Kondensoitu maito sopii myös hyvin lettutaikinaan, Croissantin väliin tai erilaisiin rahkoihin.
-
Jäätelöihin
Kondensoitu maito on loistava ainesosa pehmeän ja täyteläisen jäätelön valmistuksessa ilman jäätelökonetta. Seos kondensoidusta maidosta ja kermasta luo herkullisen pohjan, johon voi lisätä erilaisia makuja kuten vaniljaa, marjoja, pähkinöitä tai suklaata. Sekoita ainekset ja pakasta ne jäätelöksi. Helppoa ja nopeaa!
-
Sellaisenaan
Mikä parasta! Kondensoitua maitoa voi käyttää ihan sellaisenaankin! Se sopii kastikkeeksi letuille, omenapiirakalle, dipiksi tuoreille hedelmille esim. banaanille ja kahviin tai teehen tuomaan kermaisuutta sekä kokeile myös jääkahviin!
Kinuskinen Marjapavlova
Superhelppo jälkiruoka vuoden jokaisena päivänä. Halutessasi voit valmistaa marengin itse, mutta todella hyvin voit käyttää kaupan valmiita marenkikiekkoja. Pavlovan päälliseksi sopii niin marjat kuin hedelmät – täytä oman mielesi mukaan.
Ainesosat:
◾1 prk (397g) Dovgan karamellisoitu kondensoitu maito◾2 dl kuohukerma tai vispikerma
◾1 tl vaniljaa
◾marjoja tai hedelmiä
◾8 kpl marenkikiekkoja tai yksi iso marenki
Tee näin:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljalla. Annostele jokaiselle marengille sopiva määrä kermavaahtoa. Raidoita pavlovat kinuskilla lusikkaa apuna käyttäen. Ota muutama ruokalusikallinen karamellisoitua kondensoitua maitoa toiseen astiaan ja sekoita notkeaksi. Voit myös lämmittää pari sekuntia mikrossa jolloin kinuski notkistuu. Viimeistele pavlovat marjoin. Asettele tarjolle ja nauti!

Pistaasi-kinuskijäätelö
Superherkullisessa pistaasi-kinuskijäätelössä yhdistyvät makeus sekä suolaisuus. Pistaasipähkinöistä valmistettu tahna tuo kivaa purutuntumaa herkuttelujäätelöön.
Ainesosat:
◾1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (Dovgan)◾5 dl kuohukermaa
◾3 tl vaniljasokeria
◾½ prk karamellisoitua kondensoitua maitoa (Dovgan)
◾Pistaasitahnaa
Pistaasitahna:
◾100 g pistaasirouhetta
◾3/4 dl tomusokeri
◾1,5 rkl rypsiöljy, tai pähkinäöljyä
◾2-4 rkl maitoa tai vettä
Tee näin:
Pistaasitahna: Sekoita kaikki tahnan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää nestettä tarvittaessa.
Jäätelömassa: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri, sekoita. Lisää pistaasitahna, jätä vähän koristeluun.
Lisää kinuskia vähitellen, sekoita kevyesti niin, että jäätelöön jää kinuskipyörteitä. Kaada massa astiaan, koristele kinuskilla ja pistaasitahnalla. Pakasta vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Mango-passionhedelmäjäätelö
Tuo pääsiäiseen keväistä raikkautta mango-passionhedelmäjäätelöllä, joka maistuu kuin kesä! Täyteläinen jäätelö, jossa yhdistyvät makea mango ja kirpeä passionhedelmä, on täydellinen valinta juhlapöytään. Helppo valmistaa etukäteen, ja sen raikas maku vie kielen mennessään. Tämä jäätelö tuo kevään ja kesän maut suoraan lautaselle!
Ainesosat:
◾2,5 dl kuohukermaa◾1 prk Dovgan kondensoitu maito
◾1,5 dl maitorahkaa
◾3 passionhedelmää
◾2 dl mangososetta
Tee näin:
Jäätelömassa: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon kondensoitu maito ja rahka, sekoita vielä hetki, kunnes jäätelömassa on kuohkeaa.
Sekoita mangososeen joukkoon passionhedelmien sisukset.
Lisää jäätelömassaan n. ¾ osa passionhedelmä-mangososeesta. Kaada jäätelömassa kannelliseen astiaan ja laita loput passionhedelmä-mangososeesta jäätelömassan pinnalle. Pakasta yön yli.