Siirry sisältöön

Täydellinen valinta joulun leivontaan: Uutuutena laktoositon versio! 

Kondensoitu maito on jouluherkkujen salainen ainesosa, jolla loihdit ihanan täyteläisiä ja makeita jälkiruokia helposti. Se tuo samettisen ja vaniljaisen maun esimerkiksi fudgeihin, kakkuihin ja vanukkaisiin. Tässä kaksi helppoa ja jouluista reseptiä, joilla voit ilahduttaa perhettä, ystäviä tai vaikkapa lapsen opettajaa joulun aikaan: Candy Cane Fudge ja Helppo ja maukas kahvikakku. Katso reseptit alta. 

Laktoositon kondensoitu maito

Mitä on kondensoitu maito?

Kondensoitu maito on keittämällä tiivistettyä maitoa, johon usein lisätään sokeria. Kondensoitu maito on iskukuumennettua, minkä vuoksi se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Saat tehtyä kinuskia avaamattomasta kondensoidusta maitopurkista keittämällä sitä kiehuvassa vedessä n. 1–2 tuntia. Helppokäyttöisyys ja pitkä säilyvyys avaamattomana tekevät tästä tuotteesta täydellisen hätävaran jokaiselle kotikokille. Euro-Eastin valikoimista löytyy kolmea erilaista maitotiivistettä; makeutettua, karamellisoitua ja laktoositonta

Löydät kondensoidut maitomme hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista sekä Euro-East verkkokaupasta. Voit myös halutessasi jättää toiveen lähikauppaasi, tästä toive K-ryhmän kauppoihin ja tästä S-ryhmän toiveeseen.

Kolme vinkkiä mihin käyttää kondensoitua maitoa

  • Jälkiruoat

    Valmistat kondensoidusta maidosta herkullisia jälkiruokia, kuten fudgea, juustokakkua, panna cottaa tai erilaisia karamelleja, käyttäen kondensoitua maitoa. Kondensoitu maito sopii myös hyvin lettutaikinaan, Croissantin väliin tai erilaisiin rahkoihin. 

  • Jäätelöihin

    Kondensoitu maito on loistava ainesosa pehmeän ja täyteläisen jäätelön valmistuksessa ilman jäätelökonetta. Seos kondensoidusta maidosta ja kermasta luo herkullisen pohjan, johon voi lisätä erilaisia makuja kuten vaniljaa, marjoja, pähkinöitä tai suklaata. Sekoita ainekset ja pakasta ne jäätelöksi. Helppoa ja nopeaa! 

  • Sellaisenaan

    Mikä parasta! Kondensoitua maitoa voi käyttää ihan sellaisenaankin! Se sopii kastikkeeksi letuille, omenapiirakalle,  dipiksi tuoreille hedelmille esim. banaanille ja kahviin tai teehen tuomaan kermaisuutta sekä kokeile myös jääkahviin!

Candy Cane Fudge

Tämä laktoositon fudge on nopea ja helppo valmistaa, joten se sopii erinomaisesti vaikka kiireisen joulun ajan leivontahetkiin! Katso valmistusvideo tästä.

Ainesosat:

◾400 g maitosuklaata (laktoositon)
◾397 g laktoositonta kondensoitua maitoa (1 purkki) 
◾60 g voita (laktoositon)
◾6 kpl piparminttukeppiä (murskattuna) 

Koristeeksi:

6 kpl piparminttukeppiä (murskattuna)

Tee näin:

  1. Vuoraa noin 22×16 cm kokoinen vuoka kelmulla. 
  2. Pilko suklaa teflonkattilaan. Kaada päälle kondensoitu maito ja sulatettu voi. 
  3. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes massa on tasaista. Sekoita koko ajan, jotta suklaa ei pala pohjaan. 
  4. Murskaa kuusi piparminttukeppiä muovipussissa hakkaamalla niitä esimerkiksi kaulimella tai pyöräytä tehosekoittimessa. Lisää seokseen. 
  5. Kaada seos vuokaan ja murskaa päälle vielä kuusi piparminttukeppiä koristeeksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Säilytä valmista fudgea jääkaapissa. 

Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa. Maistuu parhaimmalta kylmänä ja sopii hyvin lahjaksi vaikka lapsen opettajalle tai tutuille!

 

Candy Cane
Kahvikakku kondensoidusta maidosta

Helppo Kahvikakku

Kuivakakku eli kahvikakku on klassikko jokaisessa joulupöydässä. Klassisesta kakusta saa juhlapöydän katseen vangitsijan erilaisilla kuorrutteilla ja täytteillä. Kuivakakut säilyvät yleensä hyvin ja usein maku vain paranee maustuessaan.

Ainesosat: 

1 prk Dovgan kondensoitua maitoa
4 kananmunaa
180 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g voita, sulatettuna
1 dl pakastemustikoita

 

Tee näin:

Esilämmitä uuni 175°C.
Sekoita kulhossa kananmunat vispilällä ja lisää kondensoitu maito. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhot seokseen. Lopuksi lisää sulatettu voi ja kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (n. 1l vetoisuus). Ripottele päälle jäiset mustikat ja paista uunissa noin 40 minuuttia.
Tarkista kypsyys puutikulla.

 

Tämä resepti on kehitetty sodan aikana, kun raaka-aineita leivontaan ei ollut ollenkaan ja makeanhimo ei meinannut loppua ikinä. Joku keksi tämän ihanan maukkaan kakun, jonka tekemiseen tarvitset vain muutaman perusraaka-aineen. Kondensoidun maidon ansiosta, tähän kakkuun et tarvitse lisätä sokeria ollenkaan ja kakusta tulee aivan upea, pehmeä ja jopa joulupöytään täydellisesti sopiva. – Sokerivaltakunta

 

Kondensoitu maitovalikoima