Kalaa joulupöytään – helppoa ruokaa arkeen ja juhlaan!
Riga Gold kalasäilykkeet tarjoavat vaihtelua kalapöytään ja mikä parasta – ne ovat heti valmiita! Kalasäilykkeiden käyttö ruoanlaitossa on helppoa. Ne ovat valmiiksi kypsiä ja ruodottomia, joten niitä voi käyttää todella monipuolisesti. Olemme keränneet sinulle viisi vinkkiä niiden hyödyntämiseen.
Riga Gold on laadukas latvialainen kalajalosteiden valmistaja joka tarjoaa parhaat säilykekalat kuten makrillit, sardiinit ja kilohailit erilaisissa kastikkeissa ilman lisä- tai säilöntäaineita.
%20(4).jpg?width=800&height=450&name=Sanoma%20tulospohj.%20natiivi%20KANSI%20(vaaka)%20(4).jpg)
Viisi vinkkiä miten käyttää säilykekalaa
-
Salaatit
Salaatti on nopea, värikäs ja raikas ruoka, mutta pelkistä kasviksista saattaa jäädä nälkä, mikäli mukana ei ole mitään proteiinia. Teet salaatista ruokaisamman lisäämällä joukkoon purkillisen joukkoon purkillinen kalasäilykettä.
-
Pizzat
Tonnikalapizza on klassikko, mutta pizzan päälle voi laittaa kuitenkin mitä tahansa muutakin kalasäilykettä. Oletko koskaan maistanut makrilli- tai sardiinipizzaa? Erilaisten kalasäilykkeiden avulla se on mahdollista.
-
Keitot
Kalakeiton voi tehdä myös säilykkeestä. Kokeile vaikka thaimaalaista kalakeittoa jossa on kookospohjainen liemi ja mausteina toimivat lime ja inkivääri.
-
Pastat
Kalasäilykkeet sopivat mainiosti erilaisiin pastaruokiin. Erityisesti uunissa valmistetut pastavuoat ovat kalaisina versioina herkullisia ja tuovat vaihtelua!
-
Sellaisenaan
Aina ei tahdo löytyä aikaa ruoanlaitolle. Helposti mukana kulkeva kalasäilykepurkki on nopea pikaeväs, joka säilyy huoneenlämmössä. Erilaiset maustekastikkeissa olevat säilykkeet maistuvat hyviltä myös esimerkiksi leivän päällä.
Kilohailisalaatti
Kilohailisalaatti on mainio pitopöydän salaatti. Kauniit pienet savustetut kalat koristavat salaatin helpolla tavalla. Kilohailin maku ja rakenne on herkullinen, eikä ruotoja tarvitse pelätä. Savustetut kalat ovat pehmoisia ja voit syödä ne kokonaisina. Koristele erilaisilla yrteillä ja vaikka syötävillä kukilla mikäli sellaisia on saatavilla. Tarjoa seuraksi halutessasi salaattikastiketta tai oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
◾4-6 annosta◾70 g vuonankaalia
◾70 g rucolaa
◾200 g kirsikkatomaatteja
◾1 iso punasipuli
◾50-100 g sokeriherneenpalkoja
◾1 granaattiomena
◾tuoretta minttua tai muuta yrttiä
◾1 sitruuna lohkoina
◾1 purkki (250 g/175g) Old Riga Savustettu kilohaili
Laita vuonankaali ja rucola tarjoiluvadille. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Paloittele sokeriherneenpalot ohuiksi vinoviipaleiksi ja poista granaattiomenista siemenet. Irrota mintusta lehtiä ja leikkaa sitruuna lohkoiksi. Valuta öljy kilohailipurkista. Kokoa aineksista kaunis ja värikäs salaatti. Asettele kilohailit salaatin joukkoon kokonaisina. Tarjoa sellaisenaan tai laita tarjolle myös salaattikastiketta tai oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
Kuva ja resepti Hellapoliisi.
Kilohailikaviaari
Maukkaiden ja pehmeiden kilohailien
laadun salaisuus on yksinkertainen – kala savustetaan
tuoreena, perinteisin menetelmin leppälastuilla ja
purkitetaan käsin. Kokeile vaikka kilohailikaviaaria!
◾1 prk savustettua kilohaili öljyssä
◾1 kevätsipuli
◾3 keitettyä munaa
◾150 g ranskankermaa tai majoneesia
◾1 ½ tl kapriksia
◾½ sitruunanmehu
◾Silputtua tilliä
◾Mustapippuria
Keitä kananmunat koviksi.
Hienonna haarukalla valutetut
kilohalit ja kananmunat
Hienonna veitsellä kevätsipuli
ja kaprikset. Sekoita ainekset
keskenään, mausta ja maista.
Tarjoile tummanleivän tai uusien
perunoiden kanssa.